Sekasortoa journalismikokeilun merkeissä

Just another WordPress.com weblog

Hyvästit Wikipedialle

with one comment

Torstai 28.1. oli pyhitetty tiedonhankinnan opettelulle. Hyvä niin, sillä tiedonhankintaa tärkeämpää taitoa toimittajan työssä on vaikea keksiä. Muistan, kuinka syksyllä meille luennoinut MTV3:n politiikan toimittaja teroitti mieleemme hyvän yleistiedon tärkeydestä. Varoittavana esimerkkinä hän kertoi politiikan toimitukseen päässeestä opiskelijasta, joka ei tiennyt mikä ja milloin oli ETYK. Auts.

Yliopiston omien tietokantojen käyttö oli tullut tutuksi jo syksyllä, mutta kertaus on opintojen äiti. Laitoksemme opiskelusivujen kautta löytyvät linkkihakemistot ja erilaisten virastojen sivut sen sijaan olivat uutta ja hyvin tervetullutta infoa. Pääsenpä minäkin vähin äänin sivistämään itseäni kunnallishallinnon kiemuroista ennen kuin auon päätäni kaupunginvaltuutetuille.

Kokoontumiskerta oli lyhennetty kahteen tuntiin, mikä näin perustavanlaatuisen asian kohdalla tuntui hieman vähältä. Teoria- ja esittelyosuutta ei olisi itsessään tarvinnut lisätä, mutta tällaisenaan infopaketti jäi hieman irtonaiseksi. Luulen, että aihe olisi muodostunut omaksi kokonaisuudekseen paremmin, jos vastaopetettuja tietoja olisi kokeiltu käytännössä saman tien, vaikka pienen uutisharjoituksen muodossa. Tottahan tunnin lopuksi meitä kehotettiin etsimään eri lähteistä aineistoa ja miettimään haastattelukysymyksiä, mutta harjoituksessa oli kiireen makua. Tilaisuus, jota varten kysymyksiä olisi pitänyt laatia, oli vielä parin viikon päässä ja muutenkin hämärän peitossa. En tainnut olla ainoa, jolle ei ollut täysin selvää, mitä itse tilaisuus käsittelisi ja mistä näkökulmasta haastattelukysymyksiä olisi pitänyt laatia.

Kyllä kerrasta silti oli hyötyä. Päähäni ja muistiinpanoihin tarttui muutama hyvinkin hyödylliseltä vaikuttanut linkki, joiden tietoja ensi viikolla pääsemmekin kaupunginvaltuutettujen haastattelun muodossa soveltamaan.

Written by teekupit

4 helmikuun, 2010 klo 5:49 pm

Kategoria(t): Uncategorized

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Olen samaa mieltä siitä, että linkkipaketti oli oikeasti hyödyllinen! Näppärä ja suhteellisen pieni tietopaketti, jota seuraamalla pysyy varmasti melko hyvin selvillä ajankohtaisista asioista. Täytyisi kyllä ihan tosissaan alkaa seurata sivuja. Ja lukea lehteä entistä tarkemmin. Olen kyllä ihan printtilehtiriippuvainen, koska jos lehteä ei tule, en vieläkään osaa lukea netistä vaan jään ihan uutispimentoon:(. Harjoitus olisi kyllä ollut hyvä idea, koska nyt tiedonhaku jäi projektina todella irralliseksi.

    Mediamaailmassa

    5 helmikuun, 2010 at 10:48 am


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: