Sekasortoa journalismikokeilun merkeissä

Just another WordPress.com weblog

Henkilökuvaa kokoamassa

leave a comment »

Kurssin loppupuolella aiheina olivat reportaasi ja henkilökuva. Reportaasikseni kelpasi Messukylän lukion lopettamisesta kirjoittamani artikkeli, joka ei tosin istunut repparin määritelmään aivan täysin. Koska hommia riittää, en kuitenkaan uhrannut aikaa ylimääräiselle reppariharjoittelulle. Keskityinkin henkilökuvaan.

Haastateltavakseni valitsin kaverini, ja myönnän, että menin siitä, missä aita oli matalin. Harjoituskurssi on kuitenkin vain harjoituskurssi, ja haluan keskittyä lähinnä muodon ja juttutyyppien harjoittelemiseen, en kirjoittaa mullistavaa pulitzer-palkintoa hamuavaa henkilökuvaa Maailman Faaraosta. Kaverin kanssa jutustelu oli rentoa, ja sain kysyttyä sellaisia kysymyksiä, mitä en tuntemattomalta olisi tajunnut udella.

Suurin puute, mikä lopulliseen juttuun jäi, oli liika laajuus. Olisin voinut selkeämmin keskittyä yhteen mielenkiintoiseen aspektiin henkilöstä ja tämän harrastuksesta, mutta jaarittelin liian laajasti ja jopa toistin itseäni. Muuten henkilökuvastani välittyi (ainakin vertaispalautteen perusteella) oikeanlainen tunnelma ja mielikuva haastateltavasta, joten koen kuitenkin onnistuneeni ihan kelvollisesti.

Written by teekupit

19 huhtikuun, 2010 klo 12:09 pm

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: