Sekasortoa journalismikokeilun merkeissä

Just another WordPress.com weblog

Kollegan blogi syynissä

leave a comment »

Lopputehtäviin kuului myös opiskelukumppanimme blogin arviointi. Valitsin kurssikaverini Hupatossun (kutsun häntä jatkossa HT:ksi) blogin (http://hupatossu.livejournal.com/). HT:n blogia on kiinnostava lukea, sillä hänen merkinnöistään välittyvät hyvin hänen kokemansa tunteet: into, epävarmuus, jopa turhautuminen. Ympäripyöreyksien sijaan hänen blogistaan välittyvät käsinkosketeltavasti toimittajaopiskelijan tunnelmat ja mielipiteet. Jos jokin ei suju, sitä ei kaunistella. Tekopirteyttä tai feikkimotivaatiota ei HT:n blogissa näy.

Hupatossu herättää halun keskustella. Välillä tuntemukset ovat niin tuttuja, että tekisi mieli pitää oikein yhteinen terapiaistunto hänen kanssaan. Oman alan pohdinta, halutako toimittajaksi vai eikö, voisi olla suoraan omasta blogistani. HT on kuitenkin minua rohkeampi: hän on pistänyt joitain omia kirjoituksiaankin blogiin kaikkien nähtäville. Keskustelevuus, rehellisyys ja nasevuus tekevät HT:n blogista mielenkiintoista luettavaa.

Blogin pitämisessä journalismin harjoituskurssin yhteydessä on vain se huono puoli, että nettipäiväkirja jää väkisinkin ylimääräiseksi. Niin HT:n, minun kuin monen muunkin blogissa näkyy epäsäännöllisyys. Ajan tasalla on vaikeaa ja epämielenkiintoista pysyä, kun blogikirjoittelu ei harjoita journalismin saralla mitenkään. Ainakin omalla kohdallani tästä blogista tuli pakkopullaa, johon piti rykäistä välillä kuukaudenkin rästimerkinnät kerralla. Koska harjoituskurssilla on tarkoitus opetella nimenomaan journalistiikkaa, voisi bloggaamisen kernaasti jättää sellaisille kursseille, johon se sopii – esimerkiksi vapaamuotoisempaan mediakulttuurin kurssiin. Journalistiikan osaamista blogi ei mielestäni edistä mitenkään.

Written by teekupit

29 huhtikuun, 2010 klo 9:32 pm

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: