Sekasortoa journalismikokeilun merkeissä

Just another WordPress.com weblog

Summa summarum – Minustako toimittaja?

leave a comment »

Tämä on viimeinen ja kokoava blogimerkintäni journalismin harjoituskurssilta.

Kokonaisuudessa kurssi opetti journalistiikan käytäntöä, mutta ennen kaikkea kirjoitusprosessien myötä opin paljon itsestäni. Ensinnäkin olen toivottaman hidas kirjoittaja. Tästä on päästävä eroon. Toimituksessa ei pitkään katsella, jos väännän pikku-uutista neljän tunnin ajan.

Toisekseen olen kykenevä soittamaan täysin tuntemattomille ihmisille ja pyytää haastattelua! Se on aivan hirveää, mutta mahdollista. Möhliäkin saa, etenkin asiantuntijat ja poliitikot ovat tottuneet haastatteleviin toimittajiin ja luultavasti näiden virheisiinkin.

Kolmanneksi, kysymykseen siitä, onko minusta toimittajaksi vai ei, ei ole helppoa vastausta. Olen opiskellut pian jo vuoden journalistiikkaa, mutta olen melkein yhtä hukassa kuin syksyllä. Taidan tarvita vielä toisen harjoituskurssin ja jopa työharjoittelun, ennen kuin osaan sanoa, kestänkö näitä töitä vai en. Miksikään ruusuisen trendikkääksi unelma-ammatiksi toimittajuus ei ainakaan vielä muuttunut.

Neljänneksi,  kyllä tämä silti voi olla ihan hauskaa. Juttujen kirjoittaminen siis.

Kurssissa oli valitettavasti puutteita, kuten uutisen turhan nopea sivuuttaminen. Perustaitoihini jäi siis vielä aukko, mutta kaipa tuonkin oppii joskus, jos ei muuta, niin kantapään kautta toimituksessa. Harjoituskurssista huolimatta minulla menisi varmasti sormi suuhun, jos joutuisin nyt alan töihin. Paljon on kiinni myös itsestäni. Motivoituneempana pyrkisin varmasti parantamaan monia suorituksiani ja olisin oppinut esimerkiksi oman jutun editoimista paremmin.

Kokonaisuudessaan kurssi tarjosi ajattelun aihetta ja itsensä ylittämisiä (välillä ehkä myös alittamisia). Bloggaaja kiittää ja kumartaa.

Written by teekupit

29 huhtikuun, 2010 klo 9:41 pm

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: