Sekasortoa journalismikokeilun merkeissä

Just another WordPress.com weblog

Kolumneja tehtailemassa

leave a comment »

Kolumnikirjoittamista pääsimme harjoittelemaan pariin otteeseen, kun ensin kirjoitimme kolme niinsanottua minikolumnia, ja sitten yhden kokoontumiskerran aikana täyspitkän kolumnin.

Kolumni on mielessäni aina ollut häilyvä käsite.  On kolumneja, joissa pohditaan ällistyttävän syvällisesti elämän suuria kysymyksiä, ja on kolumneja, jotka kommentoivat kirjoittajan lähikauppareissua. Minikolumnien teemana oli nasevasti rakastan-vihaan-pelkään, joten päättelin, että parhaimmillaan kolumnit voivat olla vain kirjoittajan omia tuntemuksia. Kirjoitustehtävään tarttuessani huomasin, että suurin haaste olikin estää kirjoituksen muuttumista henkilökohtaiseksi terapiaksi. Lehden lukijaa ei erityisemmin kiinnosta minun identiteetti- tai ammatinvalintakriisini, vaan tuntemukset pitää muotoilla johonkin universaalisti koskettavaan muotoon.

Kolumnityöpajassa meitä  valistettiin, että hyvässä kolumnissa on sopivasti faktaa ja sopivasti kirjoittajan omia mielipiteitä. Tätä tasapainoa lähdimme itse kukin etsimään. En ollut erityisemmin valmistautunut kertaa varten ja keksin aiheeni lennosta. Koska olen myös toivottoman hidas kirjoittamaan, palautin lopulta version, joka oli kyllä mitassa valmis, mutta joka sisällöltään ja muodoltaan jätti paljon toivomisen varaa.

Faktapohjaa olisi varmasti saanut olla lisää, mutta minusta uupuu vielä selkeästi kunnianhimoista journalistia. En ainakaan vielä jaksa palata kerran kirjoittamani tekstin äärelle, vaikka siinä olisi huutavia puutteita. Saa nähdä, kehittyykö minulle journalistista paloa ajan myötä. Jos ei, lienee alanvaihto paikallaan.

Written by teekupit

19 huhtikuun, 2010 klo 12:03 pm

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: