Sekasortoa journalismikokeilun merkeissä

Just another WordPress.com weblog

Puhelimen haasteita, osa 2

leave a comment »

Puhelinhaastatteluja pääsimme jatkamaan, kun erään maaliskuisen kerran tehtävänannoksi paljastui ex tempore -haastattelu puhelimitse. Tarkoitus oli kysellä toimittajilta toimittajan työstä, ja taka-ajatuksena ja lisähaasteena näytti olevan toimittajien kiireisyys ja vastahakoisuus suostua haastatteluun. Itsekin kirosin mielessäni jo etukäteen, kuinka tuskallista kotirauhan rikkomista tästä taas tulee. Kun soittaa kiireiselle ihmiselle tarkoituksenaan oikeastaan vain häiritä – sehän oli käytännössä tarkoitus – tuntee olevansa samalla tasolla rasittavan puhelinmyyjän kanssa.

Moni kurssilainen joutuikin kohtaamaan lähes kymmenen vihamielisen toimittajan piikittelyt, ennen kuin langan päähän tarttui joku, joka suostui vastaamaan. Minulla kävi onneksi loistava tuuri! Opettajan vinkistä soitin eräälle toimittajanaiselle, joka suostui haastatteluun heti ja oli todella mukava. Haastattelun jälkeen oli helpottunut olo ja hyvä mieli, sillä haastateltavan pirteys tarttui.

Harjoituksesta jäi hyvä maku suuhun, vaikka taivuttelutaitoja se ei harjaannuttanut. Niitä tosin sain kokeilla myöhemmin, kun jouduin soittamaan muutamaan otteeseen eräälle virkamiehelle reportaasia varten. (Puhelin)haastattelut pysyvät edelleen kuitenkin mielessäni häirinnän muotona niin pitkään, kun joudun häiritsemään ihmisiä harjoitustehtäviä varten.

Written by teekupit

19 huhtikuun, 2010 klo 11:38 am

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: