Sekasortoa journalismikokeilun merkeissä

Just another WordPress.com weblog

Asiaa nuorten hyvinvoinnista

leave a comment »

Torstaina 11.2. pääsimme olemaan aivan V.I.P-toimittajanalkuja: meille järjestettiin erikseen tiedotustilaisuussimulaatio Tampereen kaupunginvirastolla. Paikalla meitä valaisivat uusimman kouluterveyskyselyn tuloksista kouluterveyskoordinaattori ja lapsiasiamies, ja kysymyksillemme oli varattu runsaasti aikaa – enemmän, kuin todellisessa lehdistötilaisuudessa, paljasti lapsiasiamies. Tilaisuus oli mielenkiintoinen ja siinä sai harjoitella toden teolla äänensä kuuluviin saamista toimittajamassassa! Olin pohtinut jutun aihettani jo etukäteen, mutta päädyin kyselemään myös ennaltasuunnitellun aiheen vierestä kysymyksiä. Tämä tuskin lienee perisynti, sillä ainakin itselleni tuli lähinnä ahaa-elämys: ”Ai näin haastattelukysymyksiä keksii lennossa.”

Lopulliseen juttuuni en lopulta käyttänyt tiedotustilaisuudessa saamiani tietoja, mutta kokemus oli silti valaiseva. Sain itsevarmuutta sekä kyselyn että jatkokysymysten keksimisen suhteen, ja nyt voin luottaa (tai ainakin toivoa), että tulevissakin haastattelutilanteissa pystyn keksimään kysymyksiä myös improvisoiden.

Aiheekseni valitsin siis yhteisöllisyyden kouluissa, ja päädyin haastattelemaan asiasta väitellyttä tutkijaa. Haastattelu tapahtui sähköpostitse lähteen kiireisyyden vuoksi, mikä oli tilapäinen helpotus, mutta jätti minut puhelinhaastatteluide suhteen edelleen alkupisteeseen: en ole elämäni aikana siis vielä(kään) tehnyt yhtään puhelinhaastattelua, ja ensimmäisen sellaisen panikointi on siis vielä edessä.

Written by teekupit

23 helmikuun, 2010 klo 10:17 am

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: